25 Ağustos 2016 Perşembe

Killi Toprağın Faydaları (Kil)

Killi Toprak

Killi toprağın faydaları oldukça çok olmasına rağmen hiç bir yan etkisi bulunmamaktadır.Öncelikle killi toprağın seçimi önemlidir.Killi toprağı yerin 15-20 cm altından çıkarmalısınız daha sonra bu toprağı güneş altında kurutarak içindeki taş ve kum parçacıklarını ince elek yardımıyla iyice temizleyin ve elinizin altında çeşitli amaçlar için kullanacağınız killi toprak hazır demektir.Unutmayınız her toprak kil değildir,çanak çömlek yapılan toprağa da killi toprak derler ama gerçekte killi toprak resimdeki gibi çok ince toz halinde ve mavimsi bir renge sahiptir.
Kadınlarda yüz maskesi olarak kullanılma şekli : Küçük bir kaba bir yumurtanın sarısını dörde bölün (1/4)  hazırlama kabına koyun bir su bardağının yarısı kadar killi toprak ilave edin bir veya iki adet taze salatalığı rendeden geçirerek suyunu bir tülbent yardımı ile sıkın bu suyu da ilave edin üzerine yüze sürme kıvamına gelecek kadar su ilave edin, üzerine iki cay kaşığı sızma zeytin yağı ilave ederek karıştırın bu karışımı 10-15 dakika bekletin ve yüzünüze bu kürü uygulayın istediğiniz sonucu alacaksınız emin olun.Eğer son bahar aylarında bu kürü hazırlarsanız size çok önemli bir ip ucu daha vereyim sonbahar yada ilkbahar aylarında salyangozlar dışarıda  sabahın erken saatlerinde gezinirler salyangozları toplayarak bir cam üzerinde gezdirin ve bıraktıkları sıvıyı toplayarak bu karışıma ilave edin göreceksiniz etkisini iki kat arttıracak daha çok faydasını göreceksiniz.eğer salyangozdan hoşlanmıyorsanız eklemeyebilirsiniz.
Killi Toprak bilim adamları tarafından araştırılmış ve çok ilginç sonuçlar ortaya çıkmıştır.Bir papağan türünü inceleyen bilim adamları ,Papağanların zehirli bir bitkinin tohumlarını çok sevdiklerini tespit etmişlerdir.Bu Papağanların neden zehirlenmedikleri üzerinde duran bilim adamları Papağanların her gün küçük bir  pizza büyüklüğünde killi toprak yediklerini saptamışlardır.Kilin vücutta bulunan bazı zehir türlerini öldürdüğü ve bağırsaklar içindeki bazı parazitleri etkisiz kıldığını tespit etmişlerdir.Avrupa da yapılan bir çalışmada bir bardak su içerisine bir kaşık kil konup iyice karıştırılıp içilince sindirim sistemini rahatlattığı saptanmıştır.

3 yorum:

  1. merhaba yukarıdaki fotoğrafı siz mi çektiniz.yerini biliyor musunuz?bu renk kile ihtiyacım var ama bulamıyorum. bilgilendirirseniz sevinirim. selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınızı geç fark ettim özür diliyorum.Resmi ben çekmedim bu renk toprağı bulmak çok zor bildiğim bir yer yok.

      Sil